X
GoldRepublic
View

Enkele overpeinzingen na het aanhoren van Mario

20 november 2015

‘Als we concluderen dat de kans dat de inflatie op middellange termijn te laag blijft groot is, dan zullen we met alle instrumenten die we hebben ingrijpen. Als we besluiten dat ons beleid onvoldoende ruim is om de inflatie aan te jagen, dan zullen we alles eraan doen om de inflatie zo snel mogelijk op te krikken.’... »

Edin Mujagić

Fed-tactiek: eerst een schwalbe en nu tijdrekken

13 november 2015

De Fed heeft het maximale gehaald uit het spelletje 'hoe lang kunnen we de rente op 0 procent houden zonder dat de markten tegen ons gaan werken'. De centrale bank toonde zich in die eerste helft een ware meester in tijdrekken. Het is nu tijd voor de tweede helft. Daarin gaat de bank hetzelfde proberen te doen op een ander gebied, namelijk 'hoe langzaam kunnen we de rente verhogen zonder geel te krijgen voor tijdrekken'. Geel krijgen staat voor het verlies van vertrouwen van de markten dat de... »

Edin Mujagić

Breaking news: de ECB verhoogt de rente voor het eerst sinds 2008 (23 maart 2021)

4 november 2015

“Aardappels zijn een soort verzekering voor de Tristianians. Mocht het geld om wat voor reden dan ook ineens zijn waarde verliezen, dan hebben we altijd onze aardappels nog.” Diep in een, uiterst interessante, zeker voor een islofiel, repo over het eiland Tristan da Cunha, tekende de auteur die

... »

Edin Mujagić

Niet alleen economisch herstel is fragiel... ook de centrale bankiers zijn dat!

9 oktober 2015

Niet eens elk woord maar elke komma, elke zucht, de lengte van de pauze tussen een vraag van een journalist en een antwoord van de Fed-voorzitter Janet Yellen of haar ambtgenoten elders. Alles wordt tegenwoordig geanalyseerd om maar te achterhalen wat voor beleid de centrale banken gaan voeren.... »

Edin Mujagić

1 | ... | 44 | 45 | 46