X
GoldRepublic
View

De oorlog tegen contant geld

24 december 2015

Achteraf gezien heeft het iets ironisch in zich. Toen ik eerder dit jaar een bezoek bracht aan het Zweeds Geldmuseum in Stockholm, stond de hele bovenste verdieping in het teken van het feit dat Zweden voor het eerst in enkele decennia nieuwe bankbiljetten zou krijgen. Datzelfde land, dat overigens óók het eerste land is dat bankbiljetten uitgaf – een bezoek aan het Geldmuseum is zeer aan te raden – heeft in feite de oorlog verklaard aan het gebruik van bankbiljetten en lijkt het eerste... »

Edin Mujagić

Barman Fed blijft volop drank schenken aan dronken economie

17 december 2015

William McChesney Martin, een van de voorgangers van de huidige Fed-voorzitter Janet Yellen, zei ooit dat het de taak van de Fed is de drank weg te halen juist op het moment dat het feest op gang komt ofwel om de rente te verhogen op het moment dat de economie piekt na een recessie.... »

Edin Mujagić

The week after: ECB-vergadering levert iets verrassends op

10 december 2015

Iemand klopt bij u aan de voordeur. U doet de deur open. Er staat een keurig geklede meneer. Die stelt zich voor en zegt tegen u: "Tussen nu en 4 of 5 jaar klop ik nog een keer bij u aan. Ik kom dan binnen en zal minstens 10 procent van het geld dat u in huis heeft, afpakken". Hij wenst u... »

Edin Mujagić

Inflatie gaat stijgen begin 2016

27 november 2015

Het is voorbij. Met het deflatiegevaar c.q. lage inflatie bedoel ik dan. Grote kans namelijk dat de inflatie gaat stijgen in de eerste maanden van 2016. Waarom? Het heeft met de olieprijs, wiskunde en de manier waarop inflatie wordt berekend, te maken.... »

Edin Mujagić

1 | ... | 43 | 44 | 45 | 46