X
GoldRepublic
View

Vergeet inflatie, groei of werkgelegenheid…Fed kijkt vooral naar aandelen

3 februari 2016

In 2015 heeft de Fed een paar keer de eerste renteverhoging in bijna tien jaar uitgesteld. Eerst zou de rente in juni omhoog gaan en toen dat niet gebeurde was september de aangewezen maand. De Fed greep echter pas in december naar het rentewapen.... »

Edin Mujagić

Trump zou weg komen met een moord, Draghi komt weg met economische kul

26 januari 2016

´Sommigen van u vragen zich misschien af waarom de ECB alles uit de kast haalt inflatie naar 2 procent te krijgen, is het niet goed voor de mensen als de inflatie laag is of spullen goedkoper worden?’ Dat was één van de vragen die de ECB-baas Mario Draghi stelde tijdens zijn recente toespraak op de beurs in New York. Niet dat iemand in de zaal de kans kreeg een antwoord te geven. Draghi stelde de vraag én beantwoordde die meteen.... »

Edin Mujagić

Zeg dat wel, good luck voor ons allemaal!

19 januari 2016

Vorige week zijn de notulen van de vergadering van het rentecomité van de Fed uit september 2010 gepubliceerd. En hoewel het er op het eerste gezicht lijkt dat daar niets opmerkelijks of belangrijks te vinden is – een week geleden is voor de financiële markten al nauwelijks relevant, laat staan... »

Edin Mujagić

V&D-cadeaubonnen en het moderne geldstelsel

8 januari 2016

9,5 miljoen euro. Zo hoog is de waarde van alle V&D-cadeaubonnen die in omloop zijn. Het principe is simpel: in plaats van voor iemand iets te kopen bij de V&D, met de bijbehorende risico’s dat de kleur niet goed is, de persoon in kwestie het product al heeft of juist niet nodig heeft, geef je een cadeaubon. Iedereen tevreden.... »

Edin Mujagić

1 | ... | 42 | 43 | 44 | ... | 46