X
GoldRepublic
View

Ken uw Fed (rentecomité)

30 december 2016

Vorige keer heb ik het gehad over de uitkomst van de laatste vergadering van het rentecomité van de Fed in 2016 en dan met name over de verwachting van de bank de officiële rente in 2017 nog eens drie keer te verhogen.

Ik heb een aantal redenen opgesomd op basis waarvan ik me afvraag of de Fed de rente echt drie keer zal kunnen verhogen. Zelf ga ik er voorlopig uit dat de bank geld lenen in de VS één keer duurder zal maken in loop van 2017.

... »

Edin Mujagić

Fed-beleid in 2017: een deja-vu van 2016?

16 december 2016

De goudprijs zit al enkele weken in de hoek waar rake klappen vallen. Kostte een troy ounce begin november nog iets meer dan $ 1.300, inmiddels bedraagt de prijs circa $1.130. Een sterkere dollar – EUR/USD is gedaald van ongeveer 1,12 begin oktober naar circa 1,04 nu – en het vooruitzicht op een serie renteverhogingen door de Fed zijn de belangrijkste redenen voor die daling.

... »

Edin Mujagić

OPEC en niet-OPEC landen samen tegen lage olieprijs

13 december 2016

10 Dollar. Zo veel is de olieprijs gestegen sinds 30 november, de dag waarop olieproducerende landen verenigd in OPEC besloten hun gezamenlijke olieproductie te verlagen om zo voor minder aanbod van olie te zorgen, in de hoop dat de prijs ervan daardoor zal stijgen.

Een OPEC-afspraak om de

... »

Edin Mujagić

Trump-effect funest voor de goudprijs…voorlopig

25 november 2016

De verkiezingswinst van Donald Trump heeft onder meer de Amerikaanse rentes omhoog gejaagd, de prijs van edelmetalen een forse klap bezorgd en de Amerikaanse dollar is in bijna een jaar tijd niet zo sterk geweest tegenover de euro. De koers van EUR/USD zakte van iets boven 1,10 naar 1,05.

Die drie bewegingen hebben tot op zekere hoogte dezelfde reden, namelijk een toenemende kans dat de Fed onder President Trump een heel ander beleid zal voeren dan tot nu toe het geval is geweest.

De verwachting is dat President Trump vrij snel, lees nog vóór de zomer van 2017, twee vacatures in het bestuur ervan zal invullen. Daarnaast ziet het er heel erg sterk naar uit dat hij de termijn van Janet Yellen als voorzitter van de centrale bank niet zal verlengen in 2017. Daardoor is de kans groot dat

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 34 | 35 | 36 | ... | 46