X
GoldRepublic
View

Het edelmetalenprijzenlandschap voor 2018: een overzicht

11 september 2017

Toch weer niet. Beleggers hebben vorige week niet dat gehoord van Mario Draghi, de baas van de ECB, waar ze op hoopten, namelijk vanaf wanneer, hoe en hoe snel de bank haar beleid van quantitative easing zal gaan afbouwen. Kom terug in oktober, dan krijgt u dat te horen, was zijn boodschap aan de in de zaal verzamelde journaille en achter hun schermen gekluisterde miljoenen beleggers en handelaren in de wereld.

Hoewel ook hiervoor geld tdat uitstel geen afstel is, betekent het vooruitzicht op

... »

Edin Mujagić

Waar gaat de (euro)dollar heen?

8 september 2017

De euro is sterk. De EUR/USD schoot omhoog, tot een niveau van 1.21. Maar niet alleen de euro is “sterk”. Sterker nog, de recente eurosterkte kan grotendeels verklaard worden met de recente dollarzwakte. De goudprijs in dollars ging daarom ook omhoog, tot boven de $1300 per troy ounce. Waar gaat de (euro)dollar heen?

... »

Olav Dirkmaat

Geen goud-ETF! Het verborgen geheim van ETFs

1 september 2017

Exchange traded funds (ETFs) zijn hot. Iedereen koopt ze. De mantra van passief beleggen heeft een miljardenindustrie gecreëerd voor deze “trackers”. Ook de goudmarkt blijft niet achter. Een van de grootste ETFs ter wereld is de SPDR Gold Shares Fund (GLD), een goud-ETF, die de goudprijs moet

... »

Olav Dirkmaat

Nucleair watergekletter doet dollar dalen

30 augustus 2017

Noord-Korea dreigt een raket af te schieten naar het Amerikaanse eiland Guam. Noord-Korea blijkt ook doelen op het Amerikaanse vasteland te kunnen raken én dreigt dat te doen. Washington dreigt op zijn beurt met preventieve aanvallen op het land met alles wat het heeft, ofwel met een all-out oorlog. Noord-Korea schiet een raket af dat over Japan heen vliegt en, belangrijk, laat zien dat het Guam kan raken.

Als ik nu iemand die de financiële markten al heel lang volgt, zou vragen hoe de Amerikaanse dollar op dit alles gereageerd heeft, dan is de kans groot dat het antwoord ‘de greenback is sterker geworden’ zou luiden. En dat is een logisch antwoord. De Amerikaanse dollar wordt al heel lang gezien als een veilige haven in moeilijke tijden. Dreigementen met niets minder dan een

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 88 | 89 | 90 | ... | 170