Grieks/Italiaans/Franse economische toestanden in de polder

2 maart 2016

De euro zou net zo’n munt zijn als de Nederlandse gulden of de Duitse mark, niet zoiets als de Italiaanse lire of de Griekse drachme. Om daarvoor te zorgen werd de gemeenschappelijke munt gebouwd op twee pijlers: de Europese Centrale Bank (ECB) werd onafhankelijk, gemodelleerd op de Duitse Bundesbank, en het Stabiliteits- en Groeipact bepaalde financieel gezond beleid voor álle eurolanden. Dit laatste was noodzakelijk omdat door de euro Franse of Italiaanse problemen ook onze problemen... »

Edin Mujagić

Kondratieff-cyclus is onzin

26 februari 2016

Veel beleggers wijzen op de Kondratieff-golf (soms Kondratieff-cyclus of Kondratiev-golf genoemd), als reden om in goud te beleggen. De bekendste aanhanger van deze Kondratieff-cyclus is misschien wel Jaap van Duijn, voormalig Robeco-topman. "Niemand weet hoe de golf precies werkt, maar iedereen heeft er mee te maken, net als met de zwaartekracht", zo citeert De Volkskrant. "De economie is een organisch geheel. Je moet daar bijna als een bioloog naar kijken", benadrukt Van Duijn nog maar eens.... »

Olav Dirkmaat

ABN Amro verhoogt koersdoel goud van $800/oz naar 1.300$/oz

19 februari 2016

Op 5 november 2008 was koningin Elizabeth op bezoek bij de London School of Economics in Londen. Haar vermogen was zojuist met meer dan 25 miljoen pond afgenomen. De financiële markten stonden in brand. En Hare Majesteit werd niet gespaard tijdens het bloedbad op de beurzen. "Waarom zag niemand

... »

Olav Dirkmaat

Beurs crasht, goud +18%: wat nu?

12 februari 2016

Beurscorrectie? Check. Goudprijs omhoog? Check. Banken in de problemen? Check. Dalend vertrouwen in centrale banken? Check. Geen verrassingen voor vaste lezers. Die waren immers voorbereid. Ik sprak al een jaar geleden over 'een onmiskenbare (financiële) orkaanwaarschuwing'. Zij wisten dat beurzen erg overgewaardeerd waren (en nog steeds zijn). Zij wisten dat edelmetaal ondergewaardeerd was (en nog steeds is). Zij wisten dat bankaandelen vermeden moeten worden en dat centrale banken niet almachtig zijn. Maar wat nu?... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 58 | 59 | 60 | ... | 108

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.