X
GoldRepublic
View

Zwakkere dollar op komst?

29 november 2019

Valutakoersen hebben de reputatie vrij fors te reageren op economisch en politiek nieuws. En daarvan hebben we in de afgelopen jaren nogal wat gehad. Daarom is het des te opmerkelijker dat de koers van EUR/USD al die tijd niet uit de bandbreedte 1,05 – 1,25 te krijgen was. Begin 2018 tikte de koers 1,25 aan waarna een lange daling naar circa 1,10 thans begon. Is het te verwachten dat de koers verder zakt naar de onderkant van de genoemde bandbreedte? Of is juist, traditiegetrouw bijna, de... »

Edin Mujagić

Waarom goud geld is en waarom geld ertoe doet

22 november 2019

In 1971 verbrak Nixon de laatste connectie van goud met de daaraan gekoppelde valuta. Na de Nixon-shock was de dollar niet meer zo goed als goud. En omdat alle andere valuta werden ondersteund door de world reserve currency de dollar, creëerde dat ene besluit niet alleen een fiat dollar, maar maakte het feitelijk alle valuta intrinsiek waardeloos. Waardeloos in de zin dat waar ze vroeger waarde vertegenwoordigden, ze nu de belofte van waarde vertegenwoordigen en daarom schuld zijn!... »

Bart Brands

Een bijzondere week voor GoldRepublic. De jaarlijkse audit en bezoek aan kluislocatie Amsterdam

15 november 2019

Eind 2019 is in zicht en dat betekent dat onze jaarlijkse onafhankelijke audit weer wordt uitgevoerd. Tijdens de audit inventariseert de auditor welke baren goud, zilver en platina er op welke locatie liggen en of dit conform de dagelijkse edelmetaal toewijzing is. Alle baren worden visueel

... »

Bart Brands

Webinar DFT: Gouden tips voor 2020

8 november 2019

Op 24 oktober van 2019 was GoldRepublic opnieuw te gast voor een live webinar bij DFT. Na het webinar van maart van dit jaar zijn de prijzen van edelmetalen fors gestegen. In dat webinar heeft GoldRepublic een aantal punten benoemd en deze passeren nog even de revue tijdens dit recente webinar. Naast de al bestaande dreigingen zijn er echter een aantal nieuwe dreigingen ontstaan en deze leveren reëel risico voor uw vermogen op.

... »

Bart Brands

1 | ... | 57 | 58 | 59 | ... | 170