X
GoldRepublic
View

Waarom QE 2.0 en verdere renteverlagingen ongewenst zijn, tevens advies aan Lagarde

10 september 2019

Nog twee nachtjes slapen en het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) komt weer bij elkaar. Als ik ze één A4-tje zou moeten en mogen geven, dan zou ik ze het gedicht The Road Not Taken van Robert Frost voorschotelen, zodat ze eraan herinnerd worden dat er meer dan één weg is die te bewandelen is.... »

Edin Mujagić

Monetaire brandweermannen doven niet bestaande vuren uit

4 september 2019

Over minder dan twee weken vergadert het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) over het monetaire beleid in het euroland. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk kunnen we stellen dat de bank nieuwe verruimende maatregelen zal aankondigen. De reden: groeivertraging en te lage inflatie in de muntunie.... »

Edin Mujagić

GoldRepublic Beursgenoten symposium

30 augustus 2019

De prijzen van edelmetaal laten de afgelopen maanden forse stijgingen zien. Na een aanvankelijke stijging van goud, laten zilver en ook platina nu forse opwaartse bewegingen zien in reactie op onder andere besluiten van centrale banken en dreigende handelsoorlogen. Met een naderende Brexit,... »

Bart Brands

Spaarrente nadert 0 procent

12 augustus 2019

ING verlaagt de spaarrente deze week van 0,03 procent naar 0,02 procent. ABN Amro zette die stap vorige maand al en het is te verwachten dat de derde grote Nederlandse bank snel zal volgen. Na een pauze lijkt de weg naar 0 procent spaarrente hervat te zijn, zo niet lager. De topman van ING sloot in een recent interview namelijk niet uit dat de spaarrente voor álle klanten op termijn negatief kan worden. Dit omdat de Europese Centrale Bank (ECB) van plan is de beleidsrentes verder te kortwieken.... »

Edin Mujagić

1 | ... | 59 | 60 | 61 | ... | 169