X
GoldRepublic
View

Monetaire brandweermannen doven niet bestaande vuren uit

4 september 2019

Over minder dan twee weken vergadert het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) over het monetaire beleid in het euroland. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk kunnen we stellen dat de bank nieuwe verruimende maatregelen zal aankondigen. De reden: groeivertraging en te lage inflatie in de muntunie.... »

Edin Mujagić

GoldRepublic Beursgenoten symposium

30 augustus 2019

De prijzen van edelmetaal laten de afgelopen maanden forse stijgingen zien. Na een aanvankelijke stijging van goud, laten zilver en ook platina nu forse opwaartse bewegingen zien in reactie op onder andere besluiten van centrale banken en dreigende handelsoorlogen. Met een naderende Brexit, oplopende schulden en de toepassing van Modern Monetary Theory of MMT lijken een aantal van de dreigingen voor de economie steeds dichterbij te komen.... »

Bart Brands

Spaarrente nadert 0 procent

12 augustus 2019

ING verlaagt de spaarrente deze week van 0,03 procent naar 0,02 procent. ABN Amro zette die stap vorige maand al en het is te verwachten dat de derde grote Nederlandse bank snel zal volgen. Na een pauze lijkt de weg naar 0 procent spaarrente hervat te zijn, zo niet lager. De topman van ING sloot in... »

Edin Mujagić

Dollar verslaat overige munten, maar goud verslaat de dollar

9 augustus 2019

Koning dollar is de afgelopen twaalf maanden onttroond door goud, dat inmiddels met 25% steeg in een jaar tijd. Afgelopen week werd de week van de dollar genoemd: de meeste valuta’s daalden ten opzichte van de Amerikaanse munt. Dit leidde er zelfs toe dat president Trump en zijn administratie de Chinezen nu betichten van “wisselkoersmanipulatie”.

Wat er ook aan de hand mag zijn, de prestaties van de dollar verbleken bij de prestaties van goud. Dit was niet de week van de dollar, maar de week van goud, dat door de $1500 dollar per troy ounce barrière denderde, het hoogste niveau in zes jaar tijd. Het is goud dat de klok slaat, en momenteel laten zowel de obligatiekoersen (Amerikaanse staatsobligaties), wisselkoersen (de Amerikaanse dollar) als de goudkoers zien dat de economie

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 60 | 61 | 62 | ... | 170