X
GoldRepublic
View

Edelmetalen in de lift!

7 september 2012

Vakanties zijn weer voorbij en professionele beleggers kropen afgelopen week weer terug achter hun schermen om te kijken wat er van de belofte is gekomen om de wereldeconomie verder te stimuleren. Na de relatieve rust van de afgelopen zomermaanden, groeien de zorgen over de tegenvallende groei in de VS en China, de schuldencrisis in Europa en de effecten van de burgeroorlog in Syrië.... »

Nadine Smeding

Bernanke: "To print or not to print?"

31 augustus 2012

Door de ernstige droogte in de VS, angst voor een beursklap (later in dit artikel verder toegelicht) en toenemende verwachtingen op extra stimuleringsmaatregelen speculeren hedgefondsen meer op prijsstijgingen van grondstoffen. Volgens de Amerikaanse marktentoezichthouder CFTC, blijkt dat de grondstofposities van vermogensbeheerders in afgelopen 15 maanden niet zo groot zijn geweest. Edelmetalen e... »

Nadine Smeding

Goud- en zilverproductie en onzekere markten

24 augustus 2012

Zwakke macrocijfers uit Europa, China en Verenigde Staten bleven ook afgelopen week de boventoon voeren. De situatie rondom Griekenland zorgde voor onzekerheid op de Europese beurzen. De Griekse premier Samaras reisde afgelopen week door Europa om uitstel voor de noodzakelijke bezuinigingen in... »

Nadine Smeding

Verschuiving papier goud naar fysiek

17 augustus 2012

Het Centraal Bureau voor de Statistiek melde afgelopen week dat de werkloosheid binnen Nederland in juli uitkomt op 510.000 personen. Dat is 6,5% van de beroepsbevolking en dit getal stijgt gemiddeld met 9000 personen per maand. De detailhandelsomzet in de VS is in juli met 0,8% gestegen ten opzichte van een maand eerder en gaven de Amerikaanse consumenten in juli in totaal $404 miljard uit. Ook i... »

Nadine Smeding

1 | ... | 166 | 167 | 168 | ... | 170