X
GoldRepublic
View

Vooruitzichten, QE4, grootbanken en de fiscal cliff

14 december 2012

Ondanks de nieuw aangekondigde quantitatieve verruiming in Amerika, de toenemende instabiliteit in Europa en de hoge prijsverwachtingen van verschillende banken is de goudprijs de tweede helft van deze week onder de $1700,- per Toz gezakt. Zilver verloor zelfs 4,2% van zijn waarde en zakte naar $33,- per Toz. Betekent dit dat de goud en zilver bull over is?... »

Nadine Smeding

Wordt goud onderdeel van het Tier-1 kapitaal?

7 december 2012

De goud- en zilverkoers wisten zich aan het begin van deze week weer in zekere zin te herstellen van het flinke koersverlies van vorige week toen er plotseling een grote hoeveelheid “stop-loss orders” in de markt terecht gekomen waren. Totdat de koersen woensdag middag rond 15:00 uur opnieuw een snoekduik naar het laagste punt van afgelopen 4 weken maakten. Goud bleef hangen rond ... »

Nadine Smeding

De beste performer grondstoffen is ...

30 november 2012

Nietsvermoedend schommelden de goudprijzen afgelopen week rond de $1.750/ TOZ tot de koersen op woensdag opeens een snoekduik naar beneden maakten naar $1.1710/ TOZ. Direct na opening van Wallstreet regende het verkooporders op de beurzen waardoor goud het laagste punt van afgelopen 3 weken... »

Nadine Smeding

Diwali: stijgende vraag en afnemende productie

16 november 2012

De goudprijs noteerde vrijdagmorgen $ 1710/ Toz. Zilver zakte mee tot $32,19/ Toz. De prijzen daalden hiermee respectievelijk 1,2% en 1,3% ten opzichte van de prijzen van vorige week. De winsten die zijn gemaakt op edelmetalen zijn grootschalig ingezet om verliezen op te vangen die afgelopen week werden gemaakt op de aandelen en commodities. De Amerikaanse beurzen daalden woensdagavond namelijk pl... »

Nadine Smeding

1 | ... | 166 | 167 | 168 | ... | 172