X
GoldRepublic
View

Wat is er aan de hand?

8 augustus 2014

De Dow Jones-index daalde inmiddels met 800 punten, iets dat bijna geruisloos aan de media is voorbijgegaan. De Amerikaanse tienjarige staatsrente daalde verder naar 2,35%, het laagste punt in meer dan twaalf maanden, ondanks het feit dat de Federal Reserve het opkopen van staatsobligaties iedere maand vermindert. Ook de euro verloor verder terrein ten opzichte van de dollar en levert nu US$1,33 o... »

Olav Dirkmaat

Laag, lager, laagst?

1 augustus 2014

Voor goud wederom minder goed nieuws deze week. Van de stijging in de goudprijs op 10 juli, door spanningen in Oekraïne, is weinig meer over. Goud futures daalden gistermiddag tijdens de belangrijke meetings in VS en Europa. Europa is begonnen met een enorme waslijst aan sancties richting Rusland. En in de VS geloven de mensen nog steeds in herstel van de Amerikaanse economie waarbij de stijg... »

Nadine Smeding

Volume orders schiet omhoog

25 juli 2014

Vorige week schreef ik het nog. Een stijgende goudprijs door huidige geopolitieke onrust is nog lang geen ‘done deal’. Goud moet het op dit moment met name hebben van een negatief sentiment op de financiële markten. Een klein probleem daarbij is dat de dollar door de ontstaande situatie naar... »

Nadine Smeding

Goudprijs stijgt vanwege geopolitieke onrust na vliegtuigramp

18 juli 2014

Het nieuws omtrent vlucht MH-17 van Malaysia Airlines is vreselijk. En dat is een understatement. Wat en vooral waarom het precies gebeurd is, laat op dit moment nog gissen. Maar niet voor niets heeft de vliegtuigramp in Oekraïne een ware schokgolf door de financiële markten gejaagd waardoor de goudprijs een boost kreeg. De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend waarbij het opn... »

Nadine Smeding

1 | ... | 142 | 143 | 144 | ... | 170