X
GoldRepublic
View

Is uw beleggingsportefeuille klaar voor een recessie?

16 oktober 2015

Ik schreef eerder hier, hier en hier dat de kans op een recessie groot is en toeneemt. Herinnert u zich nog wat er in 2008 gebeurde? Waarschijnlijk zag u destijds een groot deel van uw vermogen verdampen (de AEX-index halveerde in dat jaar!). Is uw beleggingsportefeuille ditmaal wel klaar voor een recessie?

... »

Olav Dirkmaat

Niet alleen economisch herstel is fragiel... ook de centrale bankiers zijn dat!

9 oktober 2015

Niet eens elk woord maar elke komma, elke zucht, de lengte van de pauze tussen een vraag van een journalist en een antwoord van de Fed-voorzitter Janet Yellen of haar ambtgenoten elders. Alles wordt tegenwoordig geanalyseerd om maar te achterhalen wat voor beleid de centrale banken gaan voeren.... »

Edin Mujagić

De vluchtelingencrisis in perspectief en de val van het Romeinse Rijk

9 oktober 2015

Mijn doel in dit artikel is niet om een politieke of ideologische mening over de vluchtelingencrisis te verkondigen. Ik wil weten wat de toekomst ons brengt. Vandaag wil ik laten zien hoe sommige (welgemeende) 'goeddoeners' geen enkel idee hebben hoe zij Europa op de rand van de afgrond brengen, en

... »

Olav Dirkmaat

Er was eens een economie die verraste met het sterke herstel

1 oktober 2015

Het was met toch een maand, in monetair opzicht dan, zeg! De drie belangrijkste centrale banken in het Westen, te weten de Amerikaanse Fed, de Europese ECB en de Britse Bank of England, vergaderden over het rentebeleid. En nadat ik de bijbehorende persconferenties en persverklaringen bekeken had, viel me iets opmerkelijks en tegelijkertijd zorgwekkends op. 

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 126 | 127 | 128 | ... | 170