X
GoldRepublic
View

Deze statistiek moet iedere belegger kennen

6 november 2015

"Buy the dips," luidt een oude beurswijsheid. Normaal gesproken stijgen aandelenprijzen, op wat onverwachte 'schokken' na. Althans, dat is wat de meesten zeggen. Maar dat geeft een vertekend beeld van hoe de markt echt werkt. De waarheid?

... »

Olav Dirkmaat

Breaking news: de ECB verhoogt de rente voor het eerst sinds 2008 (23 maart 2021)

4 november 2015

“Aardappels zijn een soort verzekering voor de Tristianians. Mocht het geld om wat voor reden dan ook ineens zijn waarde verliezen, dan hebben we altijd onze aardappels nog.” Diep in een, uiterst interessante, zeker voor een islofiel, repo over het eiland Tristan da Cunha, tekende de auteur die zin uit de mond van een eilandbewoner. 

... »

Edin Mujagić

Een renteverhoging, wat er ook gebeurt

30 oktober 2015

Het lijkt erop dat de Federal Reserve zichzelf in een onmogelijke positie heeft gemanouvreerd. Woensdag werd opnieuw de rente niet verhoogd. Nu was dat geen verrassing. Maar de druk op het Fed-bestuur neemt toe. In december moet men haast de rente wel verhogen, en dat realiseren de hoge heren zich

... »

Olav Dirkmaat

Reële rente voor het eerst sinds 2009 positief: wat zijn de gevolgen?

23 oktober 2015

Op veel seminars wijs ik beleggers op het feit dat de drijfveer achter de goudprijs de reële rente is. De reële rente is de rentestand verminderd met de inflatie. Het mag geen verrassing zijn dat goud goed gepresteerd wanneer de rente lager is dan de inflatie. Wat gaat er nu gebeuren met de goudprijs?

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 125 | 126 | 127 | ... | 170