X
GoldRepublic
View

Enkele overpeinzingen na het aanhoren van Mario

20 november 2015

‘Als we concluderen dat de kans dat de inflatie op middellange termijn te laag blijft groot is, dan zullen we met alle instrumenten die we hebben ingrijpen. Als we besluiten dat ons beleid onvoldoende ruim is om de inflatie aan te jagen, dan zullen we alles eraan doen om de inflatie zo snel mogelijk op te krikken.’... »

Edin Mujagić

Lokt de toezichthouder een financiële zeepbel uit?

20 november 2015

Het is interessant dat regelgeving zoals die van de Basel-akkoorden bedoeld zijn om de risico's van een bankcrisis te beperken, terwijl ze deze louter verplaatst. Hoe kan het dat de toezichthouder risico's in de hand werkt in plaats van ze te verkleinen?

... »

Olav Dirkmaat

Fed-tactiek: eerst een schwalbe en nu tijdrekken

13 november 2015

De Fed heeft het maximale gehaald uit het spelletje 'hoe lang kunnen we de rente op 0 procent houden zonder dat de markten tegen ons gaan werken'. De centrale bank toonde zich in die eerste helft een ware meester in tijdrekken. Het is nu tijd voor de tweede helft. Daarin gaat de bank hetzelfde... »

Edin Mujagić

Baalt u ook zo van de lage rente?

12 november 2015

Spaarrekeningen genoeg. Rente helaas niet. Bijna iedere week is het wel raak. Weer een nieuwe e-mail dat de spaarrente 'gewijzigd' is (raad u eens wat dat betekent). Ik moet m'n handen dichtknijpen met een rente van 1%, lijkt het wel. 'Is er geen betere manier?', vroeg ik mezelf af.

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 124 | 125 | 126 | ... | 170