X
GoldRepublic
View

Correctie goudprijs nog niet voorbij

11 september 2015

Ik heb het vaak over de dollar. De dollar en dollaractiva zijn al twee jaar lang het troetelkind van de financiële markten. Zoals ik verwachtte, daalde de goudprijs tot onder de $1.100 per ounce, tot $1.080/oz. Voorspelling uitgekomen. Maar was dit het einde? Is de bodem bereikt?

... »

Olav Dirkmaat

Er is iets angstaanjagends op komst

9 september 2015

Alsof het afgesproken was. In minder dan een week tijd riepen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank de Fed, de Amerikaanse centrale bank, op te wachten met de voorgenomen renteverhogingen. De reden: de (wereld)economie kan die nog niet aan, als de Fed de rente verhoogt zal er paniek ontstaan. Het IMF roept de Fed, maar ook andere centrale banken, overigens regelmatig op de rentes niet te verhogen.

... »

Edin Mujagić

Vier typen beleggers — welke bent u?

4 september 2015

Succes laat sporen na. Het bestuderen van verschillende soorten beleggers kan daarom erg lonen. Welke typen beleggers zijn er? Hoe herkennen we die? Hoe succesvol of onsuccesvol zijn zij? En het allerbelangrijkste: welk type belegger bent u en doet u daar verstandig aan?

... »

Olav Dirkmaat

'Black Monday' is startschot voor tweede Azië-crisis — en meer

28 augustus 2015

De dagen van de 'Grote Sedatie' lijken geteld. Sinds 2011 worden aandelenkoersen met recordlage volatiliteit tot recordhoogten geduwd. Beurskoersen stegen gestaag zonder serieuze correctie. Tot afgelopen maandag. Een nieuwe 'Black Monday' sloeg toe. Aandelenkoersen in met name China gingen hard onderuit. De volatiliteit ging wereldwijd door het dak. Maar wat gaat er nu gebeuren? En wat betekent dat voor u?

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 127 | 128 | 129 | ... | 169