X
GoldRepublic
View

De Amerikaanse economie: een aanzienlijke vooruitgang volgens Janet Yellen

4 april 2016

De lezing die Janet Yellen, de baas van de Fed vorige week gaf in New York, begon heel goed. Al binnen één minuut had ze het namelijk over ‘aanzienlijke vooruitgang’ die de Amerikaanse economie heeft meegemaakt de afgelopen maanden en het afgelopen jaar. Ik zou niet weten hoe je dat als slecht nieuws zou kunnen opvatten. Het was blijkbaar echter alleen voor de bühne want vrijwel meteen daarna regende het waarschuwingen over economische ontwikkelingen en vooruitzichten in VS.

... »

Edin Mujagić

Om deze reden heeft het beleid van Draghi totaal geen zin

31 maart 2016

Wat een mysterie. Draghi verlaagt de rente weer, ditmaal tot -0,4%, en toch lenen banken niet massaal geld uit. Dat terwijl commerciële banken nu rente betalen om geld bij de ECB te stallen. De hoeveelheid krediet neemt amper toe. Wat is er aan de hand? En waarom zal het losse monetair beleid van Draghi niet eens de doelen van Draghi zelf bereiken?

... »

Olav Dirkmaat

Fed verstaat iets anders onder inflatie dan u en ik

29 maart 2016

‘In de wetenschap dat de Fed 2,5 tot 3 procent inflatie nastreeft.’ Dat schreef ik in het laatste stuk op deze pagina waarna ik opmerkte dat een oplettende lezer misschien wel dacht ‘he, de Fed heeft het toch altijd over een inflatiedoel van 2 procent?’. Ik beloofde terug te komen op mijn

... »

Edin Mujagić

Fed speelt open kaart…als je de kaart ziet tenminste

21 maart 2016

Vorige week heeft de Fed, verhuld, een belofte gedaan die bij een ieder die zijn vermogen lief heeft, voor veel angst moet zorgen. En het is zo goed als onopgemerkt gebleven in de media!... »

Edin Mujagić

1 | ... | 118 | 119 | 120 | ... | 170