X
GoldRepublic
View

Goede week voor beleggers

22 augustus 2014

Voor beleggers begon de week goed. Beleggers waren beduidend minder angstig om de situatie omtrent Oekraïne. En van de Fed notulen waren de beleggers allerminst onder de indruk. Uit de notulen bleek dat de Fed de rente in de VS mogelijk eerder dan verwacht gaat verhogen door de sterke groei van de werkgelegenheid.... »

Nadine Smeding

Hoe staat het met goud als safe haven?

15 augustus 2014

Deze week werd het vergrootglas weer eens over Europa gelegd. Want het geloof in betere tijden lijkt steeds verder weg te drijven nu bekend is geworden dat de economie in het tweede kwartaal niet noemenswaardig is gestegen. Sterker nog, het was met name de  onverwachte krimp van de Duitse economie die pijn deed. Niet voor niets roepen steeds meer mensen Draghi op om eindelijk in actie te kome... »

Nadine Smeding

Laag, lager, laagst?

1 augustus 2014

Voor goud wederom minder goed nieuws deze week. Van de stijging in de goudprijs op 10 juli, door spanningen in Oekraïne, is weinig meer over. Goud futures daalden gistermiddag tijdens de belangrijke meetings in VS en Europa. Europa is begonnen met een enorme waslijst aan sancties richting Rusland.... »

Nadine Smeding

Volume orders schiet omhoog

25 juli 2014

Vorige week schreef ik het nog. Een stijgende goudprijs door huidige geopolitieke onrust is nog lang geen ‘done deal’. Goud moet het op dit moment met name hebben van een negatief sentiment op de financiële markten. Een klein probleem daarbij is dat de dollar door de ontstaande situatie naar het hoogste punt in afgelopen 4 weken is gestegen. Bloomberg verwacht hierdoor dat door de... »

Nadine Smeding

1 | 2 | 3 | 4 | ... | 28