X
GoldRepublic
View

Nieuwe Fed-baas Powell goed nieuws voor edelmetalen

2 november 2017

Het was gisteren een historische vergadering van de Fed, de Amerikaanse centrale bank. Nee, niet omdat de bank de rente heeft verhoogd of dat juist niet heeft gedaan (heeft ze niet gedaan overigens), maar omdat er aan tafel twee voorzitters zaten!

... »

Edin Mujagić

7 grafieken die de Amerikaanse economie opsommen

27 oktober 2017

Het is weer zover. Het derde kwartaalrapport 2017 over de Amerikaanse economie geschreven door ondergetekende en gepubliceerd door UFM Market Trends is zojuist uitgekomen (verderop kunt u deze geheel gratis downloaden). Een open deur, ik weet het, maar de ontwikkelingen in de Amerikaanse economie zijn van uiterst belang voor de edelmetaalmarkt. Wat heeft de Amerikaanse economie gedaan in het derde kwartaal en wat gaat ze doen in het vierde kwartaal? Kijkt u mee naar de volgende zeven grafieken.... »

Olav Dirkmaat

ECB heeft rentesignaal kapotgemaakt

27 oktober 2017

Toen de euro in 1999 werd ingevoerd waren de bedenkers van de munt er heel duidelijk over. De munt moest een neutraal karakter hebben en mocht onder geen enkele voorwaarde gebruikt worden voor politieke doeleinden. Het tijdperk van devaluaties moest afgesloten worden en dat betekende dat alle

... »

Frank Knopers

Wie volgt Janet Yellen op?

25 oktober 2017

John Taylor. Kevin Warsh. Gary Cohn. Jerome Powell. Janet Yellen. Een van die vijf personen zal vanaf februari 2018 voor vier jaar de aanvoerdersband van de Fed-ploeg krijgen.  Wie dat wordt, maakt President Trump, die erover gaat, waarschijnlijk ergens in de komende weken bekend. Wat kan zijn besluit betekenen op de financiële markten? ... »

Edin Mujagić

1 | ... | 85 | 86 | 87 | ... | 170