X
GoldRepublic
View

Goud op weg terug omhoog?

12 oktober 2018

De goudprijs veerde behoorlijk nadat de aandelenkoersen wereldwijd eerder deze week hard onderuit gingen. Zitten er meer dalingen in het verschiet, en dus nieuwe sprongen omhoog in de goudprijs, voor de komende tijd?

... »

Edin Mujagić

Beurs daalt 5 procent: wat gebeurt er?

12 oktober 2018

De Amerikaanse Dow Jones-index gleed afgelopen dinsdag hard onderuit. Uiteindelijk staat de beurs ongeveer 5 procent lager dan aan het begin van oktober. Goud, in reactie op deze beursval, steeg met meer dan 2 procent tot boven de $1.200 dollar per troy ounce. Wat is er aan de hand?

... »

Olav Dirkmaat

Fed te optimistisch over komende jaren

2 oktober 2018

Nog 5 keer tussen nu en de Kerst van 2020 waarvan nog 4 keer voor de Kerst van 2019. Zo luiden de renteplannen van de Fed. Waarom? Omdat de economische situatie erop vraagt. 

Het mag vreemd geklonken hebben voor velen, zeker met de overweldigende aandacht voor het tienjarig jubileum van Lehman

... »

Edin Mujagić

Een poging om goud te waarderen (update)

27 september 2018

Begin dit jaar deed ik een (eerste) poging om goud te waarderen. Het probleem met goud is duidelijk: het is ontzettend lastig om goud te waarderen, omdat we geen maatstaf hebben waartegen we goud kunnen afzetten. Beter gezegd: een bedrijf kunnen we waarderen door een inschatting te maken van de toekomstige (verdisconteerde) geldstromen die het kan genereren. Daarna kunnen we de waardering (de “onderliggende” waarde) afzetten tegen de huidige aandelenprijs (de “marktwaarde”). In de wetenschap dat de marktwaarde op middellange termijn altijd richting de “onderliggende waarde” neigt.

 Maar hoe kunnen we de goudprijs in hemelsnaam afzetten tegen een “onderliggende” goudwaarde?

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 72 | 73 | 74 | ... | 170