X
GoldRepublic
View

GoudKoorts #32: GAMESTOP en de implicaties voor markten.

29 januari 2021

Deze week in GoudKoorts kunnen we niet om Gamestop heen. Gamestop als aandeel is wellicht niet relevant, maar de beweging van de "Redditbro's" en vooral de reactie van de institutionele partijen die de regels gedurende het spel wijzigen. Hierover en de Reddit rally op andere aandelen maar ook zilver,  om zo de luis in de pels van institutionele partijen te zijn ziet u meer terug in de nieuwe aflevering van GoudKoorts!... »

Bart Brands

GoudKoorts Gasten #2 - Michaël van de Poppe: Trading, crypto, onzekerheid en risico's

29 januari 2021

In de tweede aflevering van GoudKoorts Gasten spreekt Bart met Michaël van de Poppe. Michaël is trader en econoom. In gesprek met Bart heeft hij het over zijn persoonlijk motivatie om te traden. De kwalijke rol van overheden op fiscaal en monetair gebied en zijn passie voor cryptocurrencies welke volgens Michaël het fundament kunnen vormen voor een nieuw financieel systeem.... »

Bart Brands

ECB ziet het glas niet eens als halfleeg!

28 januari 2021

Is het economisch glas halfleeg of half vol? Die vraag kunnen we ook aan de centrale bankiers stellen. Afgelopen week bleek het heel wat uit te maken aan wélke centrale banken je die vraag stelt! Een tweeluik, beginnend met onze eigen Europese Centrale Bank (ECB). ... »

Edin Mujagić

Fed over inflatie: genezen is beter dan voorkomen

28 januari 2021

Het is 10 juni 2020. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, staat achter het spreekgestoelte van de bank. Op een vraag over de timing van de mogelijke renteverhogingen in de toekomst, zegt hij dat de bank “niet nadenkt over renteverhogingen, we zijn nog niet eens aan het nadenken wanneer te gaan nadenken over renteverhogingen."

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 36 | 37 | 38 | ... | 170