X
GoldRepublic
View

GoudKoorts #36: ZILVERSTRIJD, Big Short voorspellingen en GoudKoorts Gasten #4 met Sander Boon

26 februari 2021

Deze week gaat Bart in op de voortdurende strijd om zilver, behandelt hij de daling in de koers van goud en cryptocurrencies en gaat hij in op de voorspelling van Michael Burry van de Big Short die vermoed dat Modern Monetary Theory zal leiden tot hyperinflatie.... »

Bart Brands

Luisteren naar centrale bankiers een must

19 februari 2021

Goed luisteren naar centrale bankiers, vervolgens dat wat ze zeggen, vertalen vanuit het centraal bankiers naar de gewone mensentaal is een must is voor iedereen die iets wil zeggen of begrijpen van het gedrag op de financiële markten. Dat vertalen en tevens luisteren betekent ook luisteren naar wat de centrale bankiers níet zeggen. Vaak is dat nog belangrijker dan dat wat ze wél zeggen. Het is geen makkelijke opgave, centraal bankiers is een lastige taal die ook nog eens verandert in loop... »

Edin Mujagić

GoudKoorts #34: ZILVER, Willem Middelkoop, TESLA en de barsten in het MONETAIR systeem

12 februari 2021

Deze week in GoudKoorts: de analyse van Willem Middelkoop over de tumult op de zilvermarkten, analyseer ik de investering van Tesla van 1.5 miljard dollar in bitcoin en de mogelijke gevolgen voor het monetair systeem. Tot slot beantwoord ik in de categorie 'veelgestelde vragen' de vraag wat het

... »

Bart Brands

GoudKoorts #33: Het verhaal van ZILVER wordt verteld en interview met operationeel directeur van GoldRepublic

5 februari 2021

In GoudKoorts #33 neemt Bart de kijker mee in het ontzettend chaotische weekend en de gevolgen van de gepoogde shortsqueeze. Uiteraard staan we ook even stil bij de fundamentele analyse voor zilver en kijken we terug naar 1980 toen zilver een nominaal hoogtepunt van 50 dollar per troy ounce bereikte. 

Ook heeft Bart de operationeel directeur van GoldRepublic en zusteronderneming NxChange, Joris de Vor geïnterviewd voor het Youtubekanaal. Over zijn werk, zijn avonturen bij GoldRepublic en de uitdagingen van 2020 en ambities voor 2021. 

... »

Bart Brands

1 | ... | 35 | 36 | 37 | ... | 170