X
GoldRepublic
View

Let's talk about your cash

1 november 2013

We hebben allemaal in de schoolbanken geleerd dat inflatie wordt veroorzaakt door de relatieve toename van de  hoeveelheid geld ten opzichte van de aanwezige economische productie. We begrijpen dus dat wanneer de maatschappelijke geldhoeveelheid toeneemt en er geen hogere productie van het land tegenover staat, het gemiddeld prijspeil door de toegenomen vraag naar goederen zal stijgen. Logisc... »

Nadine Smeding

De mondiale schuldencrisis opnieuw bekeken

25 oktober 2013

"De komende achttien maanden zullen economische orthodoxie herdefiniëren voor het westen", zegt Kyle Bass, de belegger die een fortuin verdiende met de subprimecrisis. Zijn nieuwste doelwit is Japan. Hij verwacht in het land van Abenomics als eerste een escalatie van de schuldencrisis, en pas later in Europa en de Verenigde Staten. “Gold and guns”, antwoordde h... »

Olav Dirkmaat

China ready to take over

18 oktober 2013

Het was natuurlijk geen verrassing dat het slechtst bewaarde geheim van de Fed afgelopen donderdag ook daadwerkelijk uitkwam. Beleggers reageerden logischerwijs verdeeld op het nieuws dat de VS op de valreep een default wist te voorkomen door simpelweg het schuldenplafond te verhogen. Niet alleen... »

Nadine Smeding

Waarom Obama de goudprijs stimuleert

11 oktober 2013

De impasse in Amerika stemt vooral droevig. Toch is er voor beleggers zeer goed nieuws uit de VS gekomen. Obama heeft op woensdagavond officieel Janet Yellen als nieuwe opvolgster van Ben Bernanke (als voorzitter van de Federal Reserve) aangewezen. Het ambtstermijn van Bernanke eindigt op 31 januari 2014 en de kranten staan nu bol van informatie over Yellen. Nutteloze opsommingen over dat Yellen d... »

Nadine Smeding

1 | ... | 152 | 153 | 154 | ... | 170