X
GoldRepublic
View

Goud volledig in het teken van Europa

27 juli 2012

Deze week stond weer volledig in het teken van Europa. De rente in Spanje en Italië breekt record na record (> 7%), 6 van de 17 landen verkeren in een recessie en kredietbeoordelaar Moody’s verlaagde de outlook van Duitsland, Nederland en Luxemburg naar negatief. De motivatie van Moody’s is dat zij verwacht dat Griekenland de eurozone zal moeten verlaten en dat Spanje en Ita... »

Nadine Smeding

Zwakke wereldeconomie lijkt onvermijdelijk

20 juli 2012

Het lijkt onvermijdelijk dat de wereldeconomie zwak zal blijven presteren zolang er geen geloofwaardige, duurzame oplossing voor de crisis in de eurozone in zicht is. De eurozone is goed voor ongeveer een vijfde van de mondiale economie waardoor de crisis ook automatisch negatieve gevolgen heeft voor de wereldhandel. Analisten verwachten dat de ECB nieuwe LTRO’s (long term refinancing operat... »

Nadine Smeding

Europese beurzen overwegend in het rood

13 juli 2012

De Europese beurzen stonden afgelopen week overwegend in het rood. Europese beleggers werden nerveus van de lagere koersen in het Azië en op Wall Street. Ondanks de aanhoudende hoop van beleggers, heeft de Federal Reserve afgelopen woensdag aangekondigd voorlopig niet van plan te zijn om extra... »

Nadine Smeding

Historische renteverlaging ECB

6 juli 2012

Ondanks dat de historische renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) afgelopen donderdag tot verliezen op de Europese beurzen leidde, kwam de verlaging van de herfinancieringsrente met 25 basispunten niet geheel als verrassing. De werkloosheid in de eurozone is in mei opgelopen tot een niet eerder gezien niveau van 11,1 % en de vooruitblikkende inkoopmanagersindex voor de hele regio d... »

Nadine Smeding

1 | ... | 26 | 27 | 28