X
GoldRepublic
View

Wat dat geluid is? De deur voor de renteverhogingen die stevig dichtklapt!

18 april 2016

Al heel lang is mijn stelling dat de centrale banken zoals de Fed en de ECB niet op tijd hun rentes zullen verhogen en wanneer ze ermee beginnen, ze dat zeker niet eens half zo snel zullen doen als dat ze die rentes verlaagd hebben. Dat te laat en daarna te langzaam in actie komen zal volgens mij in de toekomst tot hoge inflatie leiden.... »

Edin Mujagić

De Amerikaanse economie: een aanzienlijke vooruitgang volgens Janet Yellen

4 april 2016

De lezing die Janet Yellen, de baas van de Fed vorige week gaf in New York, begon heel goed. Al binnen één minuut had ze het namelijk over ‘aanzienlijke vooruitgang’ die de Amerikaanse economie heeft meegemaakt de afgelopen maanden en het afgelopen jaar. Ik zou niet weten hoe je dat als slecht nieuws zou kunnen opvatten. Het was blijkbaar echter alleen voor de bühne want vrijwel meteen daarna regende het waarschuwingen over economische ontwikkelingen en vooruitzichten in VS.

... »

Edin Mujagić

Fed verstaat iets anders onder inflatie dan u en ik

29 maart 2016

‘In de wetenschap dat de Fed 2,5 tot 3 procent inflatie nastreeft.’ Dat schreef ik in het laatste stuk op deze pagina waarna ik opmerkte dat een oplettende lezer misschien wel dacht ‘he, de Fed heeft het toch altijd over een inflatiedoel van 2 procent?’. Ik beloofde terug te komen op mijn

... »

Edin Mujagić

Fed speelt open kaart…als je de kaart ziet tenminste

21 maart 2016

Vorige week heeft de Fed, verhuld, een belofte gedaan die bij een ieder die zijn vermogen lief heeft, voor veel angst moet zorgen. En het is zo goed als onopgemerkt gebleven in de media!... »

Edin Mujagić

1 | ... | 40 | 41 | 42 | ... | 46