X
GoldRepublic
View

ZILVER DERIVATEN rijzen de pan uit en ECB redt FALEND ITALIË! | GoudKoorts #119

8 juli 2022

De ECB wil de verschillende rentestanden tussen verschillende landen in binnen de eurozone beperken. Daarvoor moeten ze een 'nieuw' instrument ontwerpen dat veel weg zal hebben van het bestaande OMT of het toch weer kopen van staatsobligaties van Italië en wellicht verkopen van Duitse staatsobligaties.... »

Bart Brands

Kees de Kort: FINANCIËLE CRISIS ONVERMIJDELIJK!

8 juli 2022

Kees de Kort schuift aan om varend over Amstel de meest recente ontwikkelingen te bespreken in een nieuwe GoudKoorts Grachten. Over het desastreuze beleid van de ECB, de blunders van overheden als het gaat om het bestrijden van inflatie.

Ook laat Kees meer dan ooit, het achterste van zijn tong zien en zijn kritiek op de monetaire autoriteiten is dan ook niet mals. 

Macro econoom Kees de Kort is zoals gewoonlijk vlijmscherp in zijn analyses, legt de vinger op de zere plek en toont dat de

... »

Bart Brands

GoudKoorts #111: ELON MUSK voorspelt RECESSIE en FED voorziet economische PIJN!

10 juni 2022

Jamie Dimon, Elon Musk en ook FED voorzitter Powell beginnen langzaam maar zeker voor te sorteren op economische krimp of wellicht zelfs een recessie. Dat zal ook voor de Nederlandse economie gevolgen hebben waaronder voor de bedrijven die in 2021 nog een forse winst wisten te boeken door de... »

Bart Brands

Lex Hoogduin: DNB is te POLITIEK

10 juni 2022

In deze aflevering van GoudKoorts Grachten gaat Bart in gesprek met oud centrale bankier Lex Hoogduin. Over zijn persoonlijke economische reis. Het beleid van centrale banken en de groeiende verwevenheid tussen economie en politiek. Daarnaast wordt ook het principe van de Oostenrijkse school van economie besproken en waarom het erop lijkt dat vrijwel alle economen die bij centrale banken werken er geen idee van hebben dat deze manier van kijken naar een economie veel minder risico's oplevert.... »

Bart Brands

1 | ... | 3 | 4 | 5 | ... | 42