X
GoldRepublic
View

GoudKoorts #19. Warren Buffet. Van goudcriticus tot grootaandeelhouder van goudmijnen.

23 oktober 2020

Warren Buffet is een icoon! Het orakel van Omaha.  Een oprechte beweger van markten en al tientallen jaren een van de rijkste mannen in de hele wereld. Hij is jarenlang een fel tegenstander geweest van investeringen in goud. Inmiddels heeft zijn eigen Berkshire Hathaway 500 miljoen geïnvesteerd in Barrick Gold. 

 

... »

Bart Brands

GoudKoorts #18 - Goud en Bitcoin. Tegenstelling of aanvulling

16 oktober 2020

Deze week in een nieuwe aflevering van GoudKoorts ga ik in op wat evelen het nieuwe digitale goud nomen. We hebben het dan uiteraard over Bitcoin. Maar goud en bitcoin zijn twee verschillende dingen. Die verschillen maar ook de overeenkomsten verkennen we verder. ... »

Bart Brands

GoudKoorts 17 - Inflatie, Deflatie & Stagflatie

9 oktober 2020

Het zijn termen die veel worden gebruikt. Soms in context die naar mijn mening economisch onverantwoord zijn en daarom ga we er wat dieper op in tijdens een nieuwe uitzending van GoudKoorts. We gaan het hebben over inflatiedeflatie en stagflatie.... »

Bart Brands

Rentenieren is verleden tijd met negatieve rentes

2 oktober 2020

Deze week in GoudKoorst een toelichting op de schadelijke werking van negatieve rentes op spaargelden en wat dit betekent voor de algehele waarde van valuta en waarom het een niet te onderschatten indicator voor 'het begin van het einde' van de euro is.  ... »

Bart Brands

1 | ... | 26 | 27 | 28 | ... | 42