X
GoldRepublic
View

GoudKoorts #61: FED komt samen in JACKSON HOLE en SPAARVERMOGEN toont onzekerheid consumenten

27 augustus 2021

In deze aflevering van GoudKoorts ga ik in op de opgelopen spaargelden die Nederlanders aanhouden omdat er no steeds veel onzekerheid is over de economie. Ook ga ik in op de jaarlijkse bijeenkomst van de FED in Jackson Hole en dat de kans dat er serieuze besluitvorming uit komt vrij gering is.... »

Bart Brands

GoudKoorts #60: FED dreigt met verlagen QE, risico's JUST IN TIME en meer vacatures dan werklozen

20 augustus 2021

In deze aflevering van GoudKoorts behandel ik de reactie van banken op rekeninghouders die een mening hebben. Een aantal banken hebben aangegeven dat zij rekeningen zullen gaan sluiten van organisaties die er een andere mening hebben dan welke breed geaccepteerd lijkt. Welke gevolgen kan dit hebben voor bijvoorbeeld de acceptatie van cryptocurrencies en edelmetaal?

Ik behandel ook de nieuwste werkloosheidscijfers en daar tegenover de enorme stijging van het aantal vacatures en waarom dit

... »

Bart Brands

Kees de Kort: polariserend beleid en de TURBO SCHULDENCRISIS | GoudKoorts Gasten #12

13 augustus 2021

Macro-econoom en analist Kees de Kort vertelt in deze aflevering van GoudKoorts Gasten waarom hij als jongeman koos voor de opleiding economie aan de Katholieke Hogeschool van Tilburg. Deelt hij met mij wat zijn drijfveren zijn achter het, al decennia, delen van analyses en natuurlijk over wat Kees... »

Bart Brands

Macro economische vooruitzichten, live Q&A en presentatie nieuwe boek met Edin Mujagić | LIVE 🔴

6 augustus 2021

Op donderdag 5 augustus om 19:00, organiseerden we een live Q&A met Edin Mujagić. Edin is hoofdeconoom bij vermogensbeheerder OHV en schrijver van wereldwijd verschenen artikelen en boeken, waaronder Keerpunt 1971. Tijdens deze sessie bespraken we de belangrijkste macro-economische gebeurtenissen van de afgelopen maanden met een vooruitblik op wat we kunnen verwachten tot eind 2021. Daarnaast heeft Edin zijn nieuw verschenen boek 'Keerpunt 1971' gepresenteerd, waarbij een aantal kijkers tijdens deze live sessie een gesigneerde versie van het boek heeft gewonnen! Het betrof een interactieve sessie waarbij er ruimte was voor u om vragen te stellen aan Edin. Ik had de eer de sessie te presenteren.... »

Bart Brands

1 | ... | 16 | 17 | 18 | ... | 42