X
GoldRepublic
View

5 eigenschappen van de intelligente belegger

2 januari 2015

Onze wereld kent — in tegenstelling tot wat veel academici beweren — beleggers die consequent hoge rendementen behalen door slim te beleggen. Wat zijn de vijf kenmerken van de intelligente belegger? En wat zijn de vijf dingen die intelligente beleggers juist niet doen? Tot welke categorie behoort u? En zou een 'intelligente belegger' momenteel goud kopen? De goudprijs sloot het jaar immers af onder de $1.200-grens.... »

Olav Dirkmaat

Edelmetaal en de roebel: twee vergissingen die u niet mag maken

19 december 2014

De afgelopen weken stonden de kranten bol van misvattingen over de prijzen van edelmetaal en de koers van de Russische roebel. Dit is het gevolg van selectieve waarneming. De berichten doen namelijk voorkomen alsof de roebel de enige munt is die in een vrije val is geraakt en alsof goud- en zilverprijzen de enige grondstoffen zijn die dalen. ... »

Olav Dirkmaat

Moet ik mijn goud inruilen voor zilver?

12 december 2014

De feestdagen staan voor de boeg. Voor velen is dit het moment om de balans op te maken. En het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat de goud- en zilverprijs de afgelopen twee jaar een correctie hebben ondergaan. Met de tegenvallende vraag naar zilver — dat doorgaans gedijt bij een positief... »

Olav Dirkmaat

Alles wat u moet weten over de vermeende manipulatie van de goudprijs

5 december 2014

Beursmanipulatie is natuurlijk van alle tijden. Inmiddels is er ook veel gezegd en geschreven over de (vermeende) manipulatie van de goudprijs. Tijd om de argumenten onder de loep te leggen. Wordt de goudprijs gemanipuleerd? En wat betekent dat voor uw belegging in goud?... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 137 | 138 | 139 | ... | 170