X
GoldRepublic
View

Waarom de goudprijs daalt

17 juli 2015

Eerder gaf ik aan dat ik, ondanks alles, een Grieks akkoord verwachtte en een lagere goudprijs. Deze week kwam er een akkoord en daalde de goudprijs tot $1.130/oz, maar daalde de euro ook tot US$1,08. Nu hoor ik: "Nu dat een Grexit vermeden is, wat gaat nu tot hogere goudprijzen leiden?" Maar dat is niet hoe het op de markt werkt. We naderen namelijk een bodem in de dollargoudprijs. De daling zal eindigen.

... »

Olav Dirkmaat

Twee scenario's voor Griekenland en wat er ondertussen in China gebeurt

10 juli 2015

Deze week stond in het teken van Griekenland, maar ook China stond volop in het nieuws. De Chinese aandelenbeurs stortte ineen. Het land was in rep en roer. Beleggers werden zelfs geïntimideerd en gearresteerd om de koersdalingen een halt toe te roepen. Wat gaat er zondag in Griekenland gebeuren en wat voor gevolgen hebben de koersdalingen in China voor goud?... »

Olav Dirkmaat

Griekenland uit de euro: de gevolgen

3 juli 2015

Er is al veel gezegd en geschreven over Griekenland. Stapt Griekenland uit de euro of blijft het in de euro? Gaat Griekenland failliet? Wordt er wel of geen extra staatssteun verleend door de eurolanden en/of het IMF? Hier een totaaloverzicht van alle gevolgen van een 'Grexit' en een vooruitblik op

... »

Olav Dirkmaat

Wat er mis is met ons monetair stelsel

25 juni 2015

Wat veel economen niet begrijpen, is dat geld niet 'neutraal' is. Geld, en veranderingen aan de geldzijde, hebben grote economische gevolgen. Vraag- en aanbodveranderingen in geld leiden niet alleen tot een hoger of lager prijspeil, maar tot een misallocatie van kapitaal en economische depressies.

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 130 | 131 | 132 | ... | 170