X
GoldRepublic
View

Drie fouten die de markt momenteel maakt

8 juni 2018

Financiële markten maken momenteel, mijns inziens, drie fouten. Deze drie fouten betekenen dat effectenprijzen, wederom vanuit mijn oogpunt, verkeerd zijn. Sommige effecten zijn te duur, andere effecten lijken betere perspectieven te bieden. De drie fouten die ik deze week wil bespreken, leiden tot (a) te hoge aandelenprijzen, (b) te lage goudprijzen, en (c) te hoge schuldenlast.

... »

Olav Dirkmaat

Attentie, attentie, centrale bankenweek op komst!

28 mei 2018

Als het waar is dat vergaderingen van de centrale banken de financiële markten in beweging kunnen zetten, dan kunnen we in de tweede helft van juni heel wat gaan beleven op de markten! In slechts drie dagen tijd, tussen 13 juni en 15 juni, vergaderen namelijk de monetaire ridders van de VS, de eurozone en Japan. Enkele dagen later is het vervolgens de beurt aan de Britse centrale bankiers.

... »

Edin Mujagić

Goud weer door $1300/ounce nadat Trump Korea-top afblaast

25 mei 2018

Nadat de goudprijs eerder deze week nog onder de $1300 per troy ounce noteerde, ging de goudprijs weer door de $1300/ounce barrière. De reden was simpel: nadat vrede tussen Noord- en Zuid-Korea beslecht leek, ging het toch weer mis. Na weken van besprekingen, die zouden moeten uitmonden in een

... »

Olav Dirkmaat

China kan de VS rentes aanjagen maar doet het land dat ook? (Deel 2)

14 mei 2018

In deel I van dit tweeluik heb ik stilgestaan bij de vraag hoe groot de kans is dat China de yuan zal inzetten als wapen in de handelsruzie met de VS. Ik heb betoogd dat de kans dat China dat zal doen in mijn ogen klein is. Een andere mogelijkheid de VS hard te raken zou zijn door te stoppen met het opkopen van de Amerikaanse staatsobligaties en/of het schatkistpapier van de VS dat China al in bezit heeft, te gaan verkopen. Dat zou namelijk de Amerikaanse rentes behoorlijk kunnen opstuwen. Hoe groot is de kans dat Beijing dit wapen zal inzetten?

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 74 | 75 | 76 | ... | 169