X
GoldRepublic
View

De meeste dromen zijn bedrog...zo ook de Feds droom

4 december 2018

Het is 26 september 2017 wanneer het rentecomité van de Fed bekendmaakt besloten te hebben de officiële rente te verhogen naar 2,25 procent.

Het comité geeft aan de economische groei nog jaren hoog te zien blijven, de werkloosheid verder dalen en de inflatie niet verder stijgen. Kortom, een economisch walhalla. Het was in mijn optiek te mooi om waar te kunnen zijn, zoal ik eerder op deze pagina’s uitgelegd heb.

Daags later, begin oktober, zegt Fed-baas Jerome Powell dat die rente van

... »

Edin Mujagić

O, o…centrale banken gaan evalueren

26 november 2018

Hoe ga je te werk als je als centrale bank de ruimte waarbinnen je mag opereren wilt vergroten om zo een beleid te voeren dat nog schadelijker is voor de gewone man, en meer gevolgen voor de financiële markten heeft, zónder dat het publiek je plannen doorziet? Wat je in ieder geval níet doet, is zeggen dat je dat wilt natuurlijk.

... »

Edin Mujagić

Grafiekenoverzicht: bedrijven stonden er nooit zo slecht voor

16 november 2018

Er heerst al een decennialange zelfgenoegzaamheid op de beurs. De langstdurende bullmarkt in de geschiedenis van de aandelenmarkt heeft ertoe geleid dat beurspessimisten worden weggezet als doemdenkers, min of meer ingeschaald met aluminium hoedjes, astrologen en allerlei complotdenkers. Dat kan

... »

Olav Dirkmaat

Wat laat de olieprijs zien?

9 november 2018

Goed, de Amerikaanse congresverkiezingen zitten erop. De Democraten bemachtigden een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, terwijl de Republikeinen een meerderheid in het Senaat verkregen. Dit betekent dat Trump meer moeite zal hebben om nieuwe wetgeving in te voeren (een nieuwe belastingverlaging, bijvoorbeeld) maar zeer waarschijnlijk wel z´n ambtstermijn gewoon volmaakt. Bovendien kan Trump vrij makkelijk nieuwe Fed-leden en rechters van het Hooggerechtshof benoemen; terwijl Trump als president de kandidaten voordraagt, moeten deze door het roodgekleurde (Republikeinsgezinde) Senaat bevestigd worden. Dat alles terwijl de olieprijs een recent laagtepunt bereikte, pakweg twintig procent beneden haar hoogtepunt. Wat signaleert de olieprijs?

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 70 | 71 | 72 | ... | 170