X
GoldRepublic
View

Bittere pil voor goud of toch niet?

31 januari 2014

Na 8 jaar voorzitterschap zwaait Ben Bernanke af bij de Fed met de beslissing de stimulus voor de tweede keer op rij terug te schroeven. De Fed gaat de steunaankopen van 75 miljard dollar verder reduceren tot 65 miljard dollar per maand. De Fed zal komende maand nog eens 30 miljard dollar aan herverpakte hypotheken en 35 miljard dollar aan Amerikaans staatspapier opkopen. Als afscheidscadeau kreeg... »

Nadine Smeding

The Return of Gold

24 januari 2014

Met de FOMC-vergadering op 28 en 29 januari in het vooruitzicht, verwachten beleggers dat de Fed de tapering verder zal uitbreiden. Ongeacht deze prognose — en ondanks de sterkere dollar van de afgelopen week — lijken de vooruitzichten voor de goudprijs toch steeds positiever te worden. Niet alleen verhoogden speculanten hun netto longposities in goud afgelopen week met 7,6%, ook we... »

Nadine Smeding

Bodem goudprijs in zicht?

17 januari 2014

“Do you want to spend the rest of your life selling sugared water or do you want a chance to change the world?”, was de beroemde vraag die Steve Jobs aan PepsiCo’s vice president John Sculley stelde om hem voor zijn eigen bedrijf te winnen. Wat zou u antwoorden als Steve Jobs u deze vraag... »

Nadine Smeding

Goud. Een 'dark horse'?

10 januari 2014

We weten allemaal dat er twee type goudkopers zijn; enerzijds de beleggers die specifiek naar de juiste timing zoeken om op korte termijn rendement te behalen en anderzijds de koper die voor de lange termijn goud inzet als bescherming tegen de huidige monetaire onrust en onzekerheden. Eén ding is zeker, goud werd in 2013 met name beïnvloed door de grote speculaties van de grotere finan... »

Nadine Smeding

1 | ... | 148 | 149 | 150 | ... | 169