Waar goud kopen in België?

Goud kopen kan makkelijker, ook in België

Goud kopen in België

U woont in België en wilt graag goud kopen. Waar denkt u dan aan? Gaat u langs een goudspecialist, koopt u goud bij de bank of zoekt u naar een goudhandelaar? In welke fysieke vorm wilt u goud kopen?

Bovenstaande vragen zullen snel naar boven komen als u zoekt naar een plaats om goud te kopen als belegging. Vroeger kon dat al met goud kopen bij de bank. Destijds kon men een goudrekening openen en goud sparen. Banken bieden liever geen fysiek goud meer aan, omdat fysiek goud óók fysieke inspanning betekent. Denkt u maar eens aan beveiligd transport van en naar de kluis; zo zijn en meer zaken die bij fysiek goud houden komt kijken. De Nederlandse bank ABN Amro is al gestopt met het aanbieden van fysiek goud.

De goudmarkt is een globale markt, dus waarom zou u niet vanuit dat oogpunt beleggen in goud? 

U kunt als Belg kiezen om goud te kopen in de winkel.  Fysieke vormen om goud te kopen zijn bijvoorbeeld: gouden juwelen, gouden munten (beleggingsmunten) of gouden baren. 

Plaatsen waar u goudhandelaren vind om goud aan te kopen of te verkopen zijn bijvoorbeeld: Antwerpen, Turnhout, Mechelen of Brugge. Deze plekken hebben goudwinkels waar een goudspecialist aan het werk is. U kunt uw goud in de winkel kopen of verkopen. Na aankoop- of verkoop loopt u de deur uit. Dit kan gevaarlijk zijn, aangezien u iets waardevols op zak heeft- of geld of fysiek goud van hoge marktwaarde. Dit kan onveilig zijn. Als u woont in België, kunt u met hetzelfde gemak goud kopen in België vanuit uw huis! Kiest u voor gemak en veiligheid, is verder zoeken niet nodig. U kunt gemakkelijk goud online in België kopen bij GoldRepublic. Bij ons kunt u uw belegging in edelmetaal aankopen, opslaan en verkopen wanneer het u uitkomt!

Hoe werkt goud kopen bij GoldRepublic

Goud sparen in België

Slim beleggen is immers uw vermogen spreiden. Voorbeelden van kapitaalbescherming is om te beleggen in goud, beleggen in vastgoed, beleggen in aandelen etc. Er zijn ook spaarders die beleggen in goud voor hen pensioen. Zo bestaat er bij GoldRepublic al een spaarplan waar u maandelijks goud, zilver of platina kan sparen.

Als u een appeltje voor de dorst wilt, kunt u er overnadenken om eventueel te beleggen in edelmetalen. "Een belegging in edelmetalen voor mijn pensioen?'' horen wij u al zeggen.

Men belegt in goud als verzekering van zijn vermogen tegen inflatie en economische instabiliteit. Vaak wordt edelmetaal als belegging op de lange termijn aangehouden. Dit past dan ook goed binnen het clubje pensioenen.

Wist u dat het pensioen in België 700 euro lager ligt dan dat van zijn buurlanden? Dit komt voornamelijk door de Belgische pensioenwetgeving. Hierdoor zijn pensioenen in België minder gunstig in vergelijking tot zijn buurlanden (bron: hln.be). Wilt u beginnen met beleggen in goud voor uw pensioen om zo niet afhankelijk te zijn van één potje, open dan gratis een account bij GoldRepublic.

Open gratis een account

Gouden munten kopen in België

Kiest u ervoor om fysiek te beleggen in goud? Dan kunt u voor gouden munten kiezen. Het is verstandig om te kijken naar beleggingsmunten die wereldwijd verhandeld worden. U wilt deze immers snel en gemakkelijk liquide maken wanneer u de gelden nodig heeft.  Er zijn genoeg gouden beleggingsmunten op de markt. U kent vast de Nederlandse gouden tientje. Dit is één van de bekendste beleggingsmunt uit Nederland.

Als we verder kijken naar bijvoorbeeld Afrika, hebben we de Krugerrand. Daar komt deze gouden munt vandaan. Tevens is Zuid-Afrika het zesde grootste producerende goudland ter wereld (bron: (Mineweb). Terug naar de Kruggerrand. Deze munt was de eerste gouden munt van 1 troy ounce met een zuiverheid van 22 karaat (91,7%). De Krugerrand werd geslagen in 1967. Dit is één van de bekendste gouden beleggingsmunt en tevens ook de oudste. De munt zelf weegt precies 1.09 troy ounce, waardoor deze gelijk is aan een munt van een troy ounce die 99,99% (.999) zuiver is. Deze munt werd geïntroduceerd door de South African Mint. Zij hadden als doel voor ogen dat iedere persoon in goud zou moeten kunnen investeren. Nu in de 20ste eeuw houdt men nog steeds gouden munten aan als belegging. Het doel van de South African Mint is in zekere mate behaald.

Vanwege de apartheid werd Zuid-Afrika wereldwijd geboycot. Hierdoor was het verboden om Krugerrands te importeren in veel landen. De vraag naar de Krugerrand bleef bestaan. Veel andere landen zijn hierop in gaan spelen en begonnen eigen beleggingsmunten aan te bieden. Zo werd de gouden munt de Maple Leaf en de Amerikaanse gouden Eagle bekende alternatieven.

De Maple Leaf werd door de Royal Canadian Mint geïntroduceerd in 1979. De gouden Maple Leaf heeft een puurheid van 99,99% (.9999). De Maple Leaf bestaat naast goud ook in een zilveren en platina variant.

De gouden Eagle munt is in 1986 geïntroduceerd door de U.S. mint in de Verenigde Staten. Net zoals de Krugerrand, is de gouden Eagle munt van 22 karaat goud (91,7%).  

Mocht u één van de bovenstaanden munten willen bemachtigen. Dan kunt u langs een goudwinkel, een goudspecialist, een juwelier,  een handelaar, een goudbank of naar een muntenbeurs gaan. Op deze plekken vindt u onder andere gouden munten, zilveren munten of platina munten.

Lees snel verder hoe u goud kan kopen in België. 

GoldRepublic in België

GoldRepublic heeft in het verleden al een seminar gegeven in België. Ons seminar werd in Antwerpen in het Radisson Blu gegeven, vlakbij het treinstation van Antwerpen, waar goudgoeroe Willem Middelkoop aanwezig was. Hij was naast marktanalist Olav Dirkmaat (tevens schrijver van onze nieuwsbrief) spreker op het seminar.

Op ons seminar werden actuele onderwerpen besproken die niet alleen voor slimme beleggers of investeerders interessant zijn, maar ook voor u als goudspaarder! GoldRepublic organiseert vaker seminars. Zo zijn er al seminars gegeven in Nederland, België en in Spanje-Alicante. Houd onze website in de gaten voor het volgend seminar! Misschien tot dan!

GoldRepublic organiseerde een seminar over goud kopen in Antwerpen. Het seminar vond plaats in het radisson blu astrid hotel.

Goud kopen in Vlaanderen

Binnen Vlaanderen zijn er enkele partijen waar u goud kan kopen of goud kan verkopen. In veel Belgische steden kan u terecht  om uw goud te verkopen of om goud aan te kopen zoals in: Antwerpen, Turnhout, Gent, Genk, Kortrijk, Leuven of Mechelen.

Meeste grote goudhandelaren treft u aan in Antwerpen. Dit is ook niet zo gek, want Antwerpen staat bekend om zijn handelskarakter. Dit komt voornamelijk door de joden die goede handelaren waren en Antwerpen op de kaart hebben gezet. In de wat kleinere steden treft u voornamelijk juweliers of goudsmeden aan. Bij deze partijen kunt u terecht als u thuis nog juwelen of gouden munten heeft liggen en u uw goud wilt verkopen. Specialisten controleren uw goud op puurheid en doen zo hun bod gebasseerd op de dagwaarde. U kunt bij deze juweliers of goudsmeden ook terecht als u fysiek goud wilt kopen zoals een gouden sieraad of een gouden munt. U kunt eventueel ook online goud kopen in Vlaanderen.  Daarvoor kunt u bij ons terecht als  u op zoek bent naar een belegging in goud. GoldRepublic biedt gouden baren aan, ook in België. U kunt gemakkelijk goud kopen in Vlaanderen bij GoldRepublic.

Oost-Vlaanderen

Bent u opzoek naar een goudwinkel waar u uw goudstaven of andere goudstukken kunt verkopen in Oost-Vlaanderen? U zult dan fysiek bij een kantoor of winkel moeten langsgaan om zo uw gouden bezitting te verkopen. U krijgt de waarde van uw goud tegen de dagwaarde.

In Oost-Vlaanderen kunt u eventueel terecht om uw goud te verkopen in Gent of Sint-Niklaas. Eventueel kunt u ook terecht in Aalst om uw goud te verkopen of om goud aan te kopen. Ook uw beleggingsmunten kunt u kopen of verkopen in Oost-Vlaanderen. U treft in Gent, Sint-Niklaas of Aalst voornamelijk kleine winkels aan, zoals juweliers om gouden producten te (ver)kopen. In deze winkels zijn vaak specialisten aanwezig die uw goud of gouden sieraden controleren. Het uitzoeken van een betrouwbare partij om uw goud te verkopen in Oost-Vlaanderen kost wat tijd. Zorgt u ervoor dat u erbij bent als u goud gewaardeerd wordt. Wilt u een fysieke positie in goud aanhouden zoals baren; hoeft u niet meer verder te kijken. U kunt voor beleggingsgoud terecht bij GoldRepublic. Via de GoldRepublic website kunt u gemakkelijk online goud kopen in Oost-Vlaanderen.

West-Vlaanderen

Kom u uit West-Vlaanderen en wilt u weten waar u het beste heen kan om goud te kopen of goud te verkopen. Neemt u dan een kijkje in Brugge, Kortrijk, Roeselare of Waregem om uw goud te (ver)kopen. Een aantal aanbieders in deze streken handelen voornamelijk in juwelen of beleggingsmunten. Bent u opzoek naar een partij in Oost-Vlaanderen waar uw professioneel edelmetaal kan aankopen als belegging, zoekt u dan niet langer. Via het online platform van GoldRepublic kunt u gemakkelijk online goud kopen in West-Vlaanderen. U kunt hierdoor gemakkelijk online goud kopen in België vanaf Brugge of Roeselare.

Goud kopen in Antwerpen

Antwerpen is al eeuwenlang een bloeiende handelsstad waar velen handelaren terecht kunnen om edelmetalen en andere kostbaarheden te verhandelen. Mede dankzij de komst van velen joodse handelaren heeft Antwerpen zijn reputatie als handelsstad te danken. Door de joodse gemeenschap heeft Antwerpen zijn reputatie als diamantenstad opgebouwd.

Niet alleen kopen en verkopen veel handelaren in Antwerpen diamanten, juwelen en sieraden. Velen van hen houdt zich ook bezig met de aankoop en verkoop van goud, zilver en andere kostbare edelmetalen. Er zijn vele goudhandelaren en diamanten handelaren in de buurt van het centraal station van Antwerpen. U kunt ook eventueel langs een goudbank gaan in Antwerpen. Wilt u liever beleggen in een stuk goud, kunt u ook goud online in België kopen. Zo kunt u online goudbaren kopen in Antwerpen kopen via GoldRepublic.

Turnhout

In de buurt van Antwerpen kunt u ook terecht om u goud te (ver)kopen in Turnhout. U kunt ervoor kiezen om zelf langs een winkel te gaan. Ook in Turnhout treft u voornamelijk  een juwelier, goudhuis of goudwinkel aan voor de aankoop en verkoop van goud. Er zijn heel wat handelaren die hun hoofdkantoor in Turnhout hebben staan, doordat Turnhout goed bereikbaar is. Veel van deze bedrijven bieden fysiek goud aan via een webshop. Hierdoor kunt u online goud kopen in België.

Denkt u eraan als u fysiek een goudbaar koopt via een webshop en thuis laat afleveren dat de gegevens van uw gouden aankoop op het ontvangstbewijs staat. Belangrijke gegevens zijn: puurheid van uw edelmetaal, gewicht,  merk, de handelaar etc. Er kleven ook nadelen aan om zelf gouden producten aan te kopen als u geen specialist bent.  Ten eerste, moet u zelf uw goud aankoop verzekeren en daarnaast moet u bij verkoop zelf een koper vinden in Turnhout.  U heeft een gelimiteerde keuze als u alleen in Turnhout naar een goudwinkel zoekt. Eventueel kunt u ook goud kopen in Antwerpen, dan heeft u meer keuze dan in Turnhout. Antwerpen ligt op drie kwartier rijden van Turnhout. Misschien dat u zelfs even langs het Umicore zilverpaviljoen kunt gaan. Dit is een zilvermuseum gelegen in het centrum van Antwerpen.

Umicore is een Belgische partij die fysieke producten van edelmetaal produceert. Tevens staat umicore bekend om het recyclen van edelmetaal. Bent u geïnteresseerd in goud kopen als belegging, kunt u ook online goud kopen in Turnhout bij GoldRepublic. Wij verkopen in Nederland voornamelijk goudbaren en zilverbaren van Umicore. Baren van Umicore hebben een puurheid van 99,99% (0.999). Dit percentage is tevens de hoogste puurheid van edelmetaal in fysieke vorm. Daarnaast zijn deze baren LBMA gecertificeerd, hierdoor kunt u wereldwijd uw goudbaar verkopen. Met LBMA-gecertificeerde baren weet u zeker dat u een kwalitatief goed product koopt dat gemakkelijk liquide te maken is.

Naast Nederland en Duitsland, kopen ook veel mensen in België goud aan via GoldRepublic.

Goud kopen in Gent

Misschien zoekt u een plek om fysiek goud te (ver)kopen in Gent. Er zijn veel kleine fysieke winkels in Gent te vinden. Deze winkels zijn gespecialiseerd  in de aankoop en verkoop van juwelen, munten, oud goud, diamanten of tandgoud wat u tegen de dagprijs kan verhandelen. Als u een goudwinkel in Gent zoekt, kunt u langs een  goudsmid, juwelier of goudbank kunnen gaan.  Let op, als u uw goud langs u goudwinkel of handelaar brengt dat de winkel in gent betrouwbaar is.  Wat u naast gouden juwelen vind bij veel handelaren zijn beleggingsmunten.  U tregt in Gent de goudenmunt zoals de Afrikaanse munt de  Krugerrand of de Oostenrijkse goud munt de Wiener Philharmoniker aan. Ook in de winkl kunt u fysieke baren kopen. Vaak hebben de kleine winkels in Gent wel  een beperkt assortiment aan goudbaren. Voornamelijk als u gouden juwelen wilt verkopen is, is langs een winkel in Gent interessant. Wanneer u opzoek bent naar fysiek goud als belegging, dan hoeft u niet meer verder te zoeken. U kunt u met hetzelfde gemak goud kopen in Gent bij GoldRepublic. 

Genk

Ook in Genk kunt u terecht voor de aankoop van goud of de verkoop van goud. U vindt in Genk tientallen juweliers en goudsmeden waar u terecht kan om eventueel uw gouden juwelen te verkopen. Veel van deze juweliers in Genk zijn gespecialiseerd in het aan-en verkopen van goud, voornamelijk gouden sieraden of gouden munten. Men koopt alle vormen aan zoals gouden juwelen, gouden tanden, gouden munten, gouden horloges, goud restafval of fijn goud.  Als u eventueel thuis nog wat gouden munten heeft liggen zoals de Afrikaanse munt de Krugerrand of de Canadese beleggingsmunt de Maple Leaf, kunt u langs één van de juweliers in Genk om uw gouden munten te verkopen.  Bent u op zoek naar goud als belegging, dan kunt u denken aan gouden baren of goudstaven. Men kan gemakkelijk fysiek goud kopen in Genk bij GoldRepublic. 

Kortrijk

Kortrijk groeide voornamelijk door de vlas- en lakennijverheid uit tot een van de welvarendste steden van Vlaanderen. Kortrijk heeft net als Antwerpen een handelskarakter. Ook in Kortrijk kan men goud of zilver of ander edelmetalen kopen en verkopen. In Kortrijk kunt u terecht bij enkele juweliers of wisselkantoren voor gouden juwelen, gouden munten of andere edelmetaalproducten. Goudbaren worden in mindere mate aangeboden in Kortrijk. Bent u wel op zoek naar een serieuze belegging in goud, zullen meeste investeerders in edelmetaal goud- of zilverbaren aanraden. Fysiek geeft u het voordeel dat u iets tastbaars bezit. U kunt de aankoop van goudbaren in Kortrijk gemakkelijk online doen. Ook GoldRepublic biedt u als Belgische belegger fysieke baren aan. U kunt door middel van een online account aanmaken gemakkelijk goud kopen in Kortrijk bij GoldRepublic.

Leuven

U wilt goud aankopen of goud verkopen in Leuven. Dit kan, maar waar kunt u terecht om goud te (ver)kopen in Leuven? 

Als u online zoekt naar goud kopen in Leuven, komt u enkele juweliers en goudsmeden in Leuven tegen. Leuven heeft enkele juweliers of goud handelaren. De vraag of hun assortiment bij uw vraag aansluit is dan nog de vraag. Wel kunt u  goed bij deze partijen terecht om uw gouden juwelen of gouden munten te verkopen. Veel goudsmeden die werken voor juweliers zijn gepassioneerde goudsmeden die antieke en hedendaagse juwelen aanbieden. Niet zozeer de goudbaren die u als belegging kunt kopen. Zoekt u wel naar goud om uw welvaart te behouden gedurende economisch onstabiele tijden; hoeft u niet langer meer te zoeken. Goud kopen in Leuven  kunt u namelijk doen bij GoldRepublic. U kunt gemakkelijk fysiek goud online kopen in Leuven via ons online platform.   

Goud kopen in Mechelen

In Mechelen zijn er een aantal bedrijven die goud, zilver of platina aanbieden. U treft bij het zoeken van goud aankopen of verkopen in Mechelen vooral partijen die edelmetalen zoals juwelen, munten en baren overnemen. Sommige van hen bieden goudstaven aan. Als u een goudbaar koopt in een winkel in Mechelen zult u te maken hebben met de dagprijs. Tevens hoeven deze handelaren zich hier niet aan te houden, waardoor u soms meer betaald dan eigenlijk nodig is. Wilt u rustig de tijd nemen, kunt u eventueel denken aan goud kopen online. Hierdoor kunt u gemakkelijk de tijd nemen, en koopt u tegen de actuele goudprijs.  U kunt gemakkelijk online goud kopen in Mechelen vanuit uw luie stoel bij GoldRepublic. Op deze manier koopt u gemakkelijk goud aan, en kunt u goud makkelijk verkopen via ons online platform. Lijkt u dit iets?

Begin meteen met goud kopen

het valt niet aan te raden om goud te kopen op een straathoek in mechelen. goud kopen vanuit belgië kan veel veiliger online, met de zekerheid van het fysieke eigendom via goldrepublic.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.

Deze website gebruikt cookies

Door verder te gaan op onze website gaat u akkoord met de plaatsing en gebruik van deze cookies. Die cookies zorgen ervoor dat je deze website goed kunt gebruiken. Voor meer informatie kunt u ons cookiebeleid of privacybeleid raadplegen.
Accepteer alle cookies