X
GoldRepublic
View

Woensdag, 15 december, 20:30 uur. De persconferentie van de Fed begint. De boodschap van de Amerikaanse centrale bank luidt, kort samengevat: de economische situatie en situatie op het inflatiefront is ingrijpend veranderd en daar hoort een ander monetair beleid bij.

En dus kondigden de Amerikaanse monetaire ridders aan medio maart 2022 te stoppen met het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, om vervolgens van plan te zijn de officiële rente drie keer te verhogen in 2022 en nog eens drie keer in 2023. Pratend over inflatie, zei de aanvoerder van de Fed, dat de realiteit is dat de opleving ervan niet tijdelijk zal zijn, zoals tot voor kort werd gedacht.

Donderdag, 16 december, 14:30 uur. De persconferentie van de Europese Centrale Bank (ECB) begint. De boodschap luidt, kort samengevat: de economische situatie is ingrijpend veranderd. Hoge economische groei ligt in het verschiet. Inflatie komt in 2022 uit op 3,2%, veel hoger dan het streefpercentage van 2% per jaar. In 2023 en 2024 klimmen de prijzen met 1,8%. Deflatiegevaar, dé reden voor het beleid van de ECB zoals dat gevoerd werd afgelopen jaren, is in geen velden of wegen te bekennen.

PEPP

Zorgwekkend

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650