X
GoldRepublic
View

In de eerste aflevering van GoudKoorts voor 2022 ga ik na iedereen een gezond en succesvol nieuw jaar te wensen direct in op het vuurwerk dat de FED deze week afstook met het publiceren van de FED notulen. Uit dit gespreksverslag blijkt dat de FED na eerst de inflatiezorgen te hebben genegeerd, ridiculiseerd en afgedaan als tijdelijk, zich nu toch zorgen maakt over de hoge en aanhoudende aard hiervan.

Één van de mogelijke maatregelen die is besproken is een snellere verhoging van de rente en ook het verkleinen van de balans van de FED. Daarnaast ga ik ook in op een artikel uit 2020 van Jan Nieuwenhuis waaruit duidelijk wordt dat de waarde van goud sinds de introductie van de euro met ruim 500% is gestegen of zoals Jan schrijft.

De waarde van de euro ten opzichte van goud met 85% is afgenomen en waarom dit omdenken van belang zal zijn bij het investeren in fysiek edelmetaal. Als laatste behandel ik de toenemende druk op Evergrande en waarom investeringen door Amerikanen in Nederlandse technologie start- en scale-ups weleens een teken kunnen zijn van overwaardering van de gehele sector.

GoudKoorts #78: FED VUURWERK & euro 85% minder waard!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650