GoldRepublic webinar: Kansen en visie over hoe edelmetalen bescherming kunnen bieden

5 april 2019

Vorige week donderdag was GoldRepublic aanwezig bij het webinar van DFT. En wat een seminar! Een mooie ervaring voor onze medewerkers die aanwezig konden zijn en met overweldigende reacties. Reacties die we ten dele ook graag met onze klanten en volgers delen. Allereerst zijn we erg trots op het cijfer van de ruim 700 kijkers die ons gemiddeld een 8 hebben gegeven op een schaal van 1 tot 10.  En hoewel we altijd streven naar meer is het iets waar we als GoldRepublic erg trots op zijn.

Ook waren we erg blij met de interactie van de kijkers naar het webinar en het aantal kijkers dat het gehele seminar heeft meegekeken. Met meer dan 70% van de aanwezige kijkers iets waar we erg blij mee zijn.

Graag delen we ook met u de reacties op de pollvragen die wij de kijkers (lid van DFT webinar) thuis hebben gesteld. 

Pollvraag 1: Hoe groot zou volgens u het percentage edelmetaal in een beleggingsportefeuille moeten zijn?

pollvraag 2: Verwacht u dat de centrale banken ook in 2019 weer meer goudreserves zullen aanleggen?

Ook willen we nog kort reageren op een vraag die ook gedurende het DFT webinar werd gesteld maar wellicht wat meer toelichting behoeft.

Waarom stijgt de prijs van goud niet als centrale banken zoveel aankopen?

Het antwoord op deze vraag kent meerdere nuances maar het komt op twee basisgedachten neer.

1: De prijs stijgt wel door de aankopen. Deze stijging zien we alleen niet direct in de valuta zoals de Euro en dollar. Wel staat goud op een alltime high als we naar 72 valuta in de wereld kijken. Maar ook in de euro zien we de laatste jaren een stabiele stijging van de prijs van goud. De volatiele stijgingen moeten daarbij eigenlijk achterwege blijven en een lange termijn in acht genomen.

2: centrale banken zijn geen fan van goud. Om die reden zijn de massale aankopen van goud niet iets waarmee banken te koop lopen. En de markt reageert om die reden minder heftig op recordaankopen van goud door centrale banken.

Natuurlijk kunt u gerust het gehele webinar even terugkijken via onderstaande video of via DEZE link. Zijn er daarna nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

 

Bekijk hier online ons seminar:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.