X
GoldRepublic
View

De populariteit van Bitcoin heeft dit jaar een grote vlucht genomen en aan de prijsontwikkeling te zien zijn de verwachtingen van deze virtuele munt bijzonder hoog. Men ziet in de virtuele munt een alternatief betaalmiddel, dat zonder tussenkomst van banken verhandeld kan worden en dat net als goud een relatief schaars goed is. Maar kan deze virtuele munt, die op het moment van schrijven $7.225 waard is, die hoge verwachtingen wel waarmaken?

De meeste nadelen van Bitcoin zijn algemeen bekend. Er zijn nog maar weinig plekken waar je met de virtuele munt kunt betalen, je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je wallet (virtuele portemonnee) en je moet er rekening mee houden dat de waarde van de ene op de andere dag sterk op en neer kan schommelen.

Er zijn weliswaar steeds meer plekken waar je met Bitcoin kan betalen en ook zijn er voldoende handige apps en handleidingen die je helpen bij het veilig bewaren van je virtuele munten. Ook zijn er door de prijsstijging van de afgelopen jaren steeds meer mensen die daadwerkelijk Bitcoin of andere virtuele munten bezitten. Maar is de munt daarmee ook geschikt als betaalmiddel?

Transactiekosten

Bitcoin: Geen betaalmiddel, geen rekenmiddel

Wat is de waarde van Bitcoin?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650