X
GoldRepublic
View

Recent publiceerde Nassim Taleb zijn meest recente boek Skin in the Game. Eerder boekte hij grote successen met zijn boeken The Black Swan en Antifragility. Taleb stond decennialang (sinds de jaren ´80) als trader op de beursvloer (in de ´pit´). Recent had ik het genoegen om gedurende een week de gehele dag door te brengen met deze controversiële en tegendraadse meneer. Wat zijn enkele lessen die een goudbelegger kan trekken uit Taleb´s werk en wat had hij over goud te zeggen? (Het antwoord op de laatste vraag kunt u niet in zijn boeken of elders vinden.)

Antifragiel versus fragiel

Robuust, fragiel en antifragiel: robuuste beleggingen hebben weinig downside en weinig upside, terwijl fragiele beleggingen veel downside hebben en weinig upside. Antifragiele beleggingen hebben veel upside en een gelimiteerde downside en zijn daarom gebaat bij volatiliteit.

Taleb’s “barbell-strategie”

Taleb’s “barbell-strategie”: neem de extremen: een groot deel van de portefeuille in veilige robuuste beleggingen en een kleiner deel in riskante maar potentieel zeer lucratieve beleggingen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650