X
GoldRepublic
View

Het is 26 september 2017 wanneer het rentecomité van de Fed bekendmaakt besloten te hebben de officiële rente te verhogen naar 2,25 procent.

Het comité geeft aan de economische groei nog jaren hoog te zien blijven, de werkloosheid verder dalen en de inflatie niet verder stijgen. Kortom, een economisch walhalla. Het was in mijn optiek te mooi om waar te kunnen zijn, zoal ik eerder op deze pagina’s uitgelegd heb.

Daags later, begin oktober, zegt Fed-baas Jerome Powell dat die rente van 2,25 procent “ver weg ligt van het neutrale niveau.” Dat is het niveau waarbij de Fed de economie stimuleert noch afremt. Volgens de centrale bank uit Washington ligt dat niveau op circa 3 procent. Rente die ver weg van het neutrale niveau ligt in een omgeving van hoog blijvende groei en verder dalende werkloosheid, dat alles betekende dat de bank door zou gaan met het opkrikken van het belangrijkste leentarief van het land. Concreet: nog eens verhogen in 2018, vervolgens drie keer in 2019 en één keertje in 2020.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650