X
GoldRepublic
View

Het was September 2010 toen het aantal nieuwe banen negatief is geweest. Sindsdien meldden de Amerikaanse statistici maand in maand uit dat de Amerikaanse bedrijven nogal wat nieuwe banen hadden geschapen. Gemiddeld ging het om tussen 150.000 en 200.000 nieuwe banen elke maand.

De periode waarin er elke maand per saldo nieuwe banen te melden waren, was sinds de cijfers daarover worden bijgehouden (met het banenrapport uit de VS) niet zo lang geweest. Tot september dit jaar.

Onlangs is bekend geworden  dat in die maand het aantal banen in de VS afgenomen is met 33.000. En toch is dat eigenlijk goed nieuws voor de Amerikaanse economie. De voor edelmetalen gunstige gevolgen voor het Fed-beleid in de komende maanden kunnen er overigens wel zijn.

Hoe is het feit dat de Amerikaanse economie voor het eerst sinds de herfst van 2010 banen heeft verloren, goed nieuws? De reden is dat we heel helder voor ogen hebben wáárom dat is gebeurd, het is geen mysterie.

In september werden nogal wat staten binnen de VS – en niet zomaar wat staten, economisch gesproken – getroffen door ongekend zware stormen Harvey en Irma.

Cheques niet opgehaald

Banenrapport VS brengt hoop terug

Extra banen te verwachten

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650