Waarom goud geld is en waarom geld ertoe doet

22 november 2019

In 1971 verbrak Nixon de laatste connectie van goud met de daaraan gekoppelde valuta. Na de Nixon-shock was de dollar niet meer zo goed als goud. En omdat alle andere valuta werden ondersteund door de world reserve currency de dollar, creëerde dat ene besluit niet alleen een fiat dollar, maar maakte het feitelijk alle valuta intrinsiek waardeloos. Waardeloos in de zin dat waar ze vroeger waarde vertegenwoordigden, ze nu de belofte van waarde vertegenwoordigen en daarom schuld zijn!... »

Bart Brands

Een bijzondere week voor GoldRepublic. De jaarlijkse audit en bezoek aan kluislocatie Amsterdam

15 november 2019

Eind 2019 is in zicht en dat betekent dat onze jaarlijkse onafhankelijke audit weer wordt uitgevoerd. Tijdens de audit inventariseert de auditor welke baren goud, zilver en platina er op welke locatie liggen en of dit conform de dagelijkse edelmetaal toewijzing is. Alle baren worden visueel geïnspecteerd en bij zelfs de geringste twijfel gewogen of verder onderzocht.

Omdat het voor onze accounthouders van bijzonder belang is om te weten dat de posities er ook daadwerkelijk liggen, mochten

... »

Bart Brands

Webinar DFT: Gouden tips voor 2020

8 november 2019

Op 24 oktober van 2019 was GoldRepublic opnieuw te gast voor een live webinar bij DFT. Na het webinar van maart van dit jaar zijn de prijzen van edelmetalen fors gestegen. In dat webinar heeft GoldRepublic een aantal punten benoemd en deze passeren nog even de revue tijdens dit recente webinar.

... »

Bart Brands

Acht jaar Draghi en de waarschuwing van het IMF

1 november 2019

En dat was het dan. Het Draghi-tijdperk bij de ECB is voorbij. Draghi gaat definitief de monetaire geschiedenisboeken in als de eerste ECB-president die de officiële rente nooit heeft verhoogd. Tijdens de laatste vergadering onder zijn leiding, in oktober, besloot de bank alweer de rente ongewijzigd te houden. Hij verlaagde die rente wel, acht keer maar liefst. Er waren heel wat aankondigingen van quantitative easing of een uitbreiding dan wel verkleining ervan en aan handvol keren waarin hij het LTRO dan wel TLTRO-loket openstelde.... »

Edin Mujagić

1 | 2 | ... | 112

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.